© All rights reserved. Powered by C-U-BE.

C-U-BE als tuning station

Ooit kreeg ik als beginnend advocaat binnen een bloeiende M&A-praktijk een tip van een ervaren advocaat. De tip was om de betreffende situatie minder abstract te maken en kwam erop neer om de onderneming die gekocht of verkocht moest worden te vergelijken met een auto. Waar moet de auto in kwestie aan voldoen? Wat speelt er allemaal mee bij het bepalen van de prijs van de auto? Van welke uitlatingen over de kwaliteit van de auto mag je uitgaan en waar is juist (extra) eigen onderzoek vereist? Welke garanties krijg of geef je ten aanzien van de auto? Enzovoorts.

De autovergelijking wordt vaak en in verschillende situaties gemaakt en is uiteraard simplistisch, maar eenvoud is vaak juist krachtig en geeft ruimte om verder mee te beredeneren. Dingen heel klein en simpel maken, helpt mij in ieder geval om ogenschijnlijk ingewikkelde onderwerpen inzichtelijk te krijgen. Dat is prettig als iets minder goed tastbaar is en sowieso in een wereld die alsmaar ingewikkelder lijkt te worden (gemaakt).

Jij bent de auto!

Als jij jezelf nou eens met een auto vergelijkt…wellicht werkt het vergelijk dan ook prettig?

In het kader van jouw persoonlijke ontwikkeling en de coaching van C-U-BE doe ik hierbij een poging.

Onderhoud en verzorging

Als hoofdregel geldt natuurlijk dat de auto fatsoenlijk moet worden onderhouden. Het liefst met een beetje aandacht en liefde. Niet te lang stilstaan, regelmatig beweging geven en wellicht zelfs even flink op toeren jagen. Olie en andere belangrijke vloeistoffen controleren en verversen, door de wasstraat, van binnen opruimen, grote-/kleine onderhoudsbeurt enzovoorts. Gewoon the basics als je blij en zuinig bent met de auto. Dit geldt ook voor jou. The basics in aandacht en verzorging moeten er zijn. Altijd!

Reparatie

Als de auto kapot is moet de auto gerepareerd worden. De auto gaat naar de garage voor reparatie. De garage kunnen we in jouw geval vergelijken met een (huis-/tand)arts, het ziekenhuis, de psycholoog, psychiater, therapeut enzovoorts. Uiteraard afhankelijk van het ‘defect’.

Tuning

Maar als er nou niet direct een aanwijsbaar ‘defect’ is? De auto is niet kapot en doet het nog steeds, maar niet meer wat jij ervan verwacht. De prestaties blijven achter, het geluid is niet wat het is geweest, start soms slecht op en doet bij het passeren de hoofden van mensen niet meer omdraaien (althans niet om de juiste redenen). De auto maakt een verouderde, futloze indruk met bijbehorende achterblijvende prestaties.

In zo’n geval kan je in plaats van naar een garage wellicht beter naar een tuning station gaan. Bij een tuning station wordt de auto gemodificeerd. De auto wordt bijvoorbeeld sportiever en/of opvallender gemaakt, qua prestaties en/of de uitstraling, the look and feel.

Daar waar de auto inhoudt als je juist wilt accelereren wordt gekeken of er (extra) ruimte kan worden gecreëerd. En als er dan toch aan het motorische gedeelte wordt gesleuteld, worden de kleine(re) mankementjes en de looks van de auto gelijk meegenomen, zodat die daarna weer vol zelfvertrouwen aan het verkeer kan deelnemen.

Als jij de auto bent, is C-U-BE jouw tuning station. Wij repareren niet, maar onze coaching zorgt er wel voor dat je (weer) vol trots én vol gas kan (blijven) gaan. Wacht dus niet tot repareren noodzakelijk is.

Met vriendelijke Vroem!

 

Top