© All rights reserved. Powered by C-U-BE.

THE SOLUTION | PROBLEM | POEM

Het voelt niet als iets om trots op te zijn, maar mijn werkzaamheden bestaan door de aanwezigheid van problemen. Althans, dat wat mijn cliënten als probleem ervaren. Dit geldt voor mijn werk als advocaat, mediator en als coach.

Het zijn niet de problemen waar ik mijn voldoening uithaal. Het is juist het gegeven dat problemen oplosbaar zijn, waar ik van geniet. En nog mooier vind ik het dat de meeste problemen door mijn cliënten, ‘de probleemhebbers’, zelf kunnen worden opgelost. Als je zelf je probleem oplost dan ontstaat er iets krachtigs en blijvends, iets dat zelfs vaak beter is/voelt dan de situatie voordat je een probleem ervaarde. Mijn aandeel in dit geluk zit in het kunnen bereiken van een oplossing. Met oplossen bedoel ik overigens niet per se dat wat als het probleem wordt ervaren daadwerkelijk is opgelost, vaak schuilt de oplossing in de wijze waarop jij er vanaf nu mee omgaat.

Als kunstliefhebber en -verzamelaar kende ik het werk van Anatol Knotek al enige tijd. Ook zijn werk ‘The solution’ kende ik al en heeft me vanaf het eerste moment aangetrokken. Ik ben enorm gelukkig dat ik een recente editie van dit werk heb mogen kopen. Deze woorden/letters op deze wijze gepresenteerd, raken de kern van wat ik doe, waar ik van houd en wat ik hoop mijn cliënten te kunnen brengen. Als je als oplossing iets poëtisch van je probleem kunt maken…WOW!

‘The solution’ by Anatol Knotek

Anatol Knotek is een Oostenrijkse kunstenaar, geboren in 1977.

De kunst die hij maakt omschrijft hij als ‘visual and concrete poetry, installation and conceptual art

’the solution’ is een hand pulled zeefdruk en een losse houten letter ‘l’. Het werk is uit 2021 en de oplage is slechts 20 exemplaren en 3 AP exemplaren.

Top